Nu fungerar bildspelen igen!

Några av våra medlemmar visar bilder från sina privata  trädgårdar i vårt fotoalbum. Ni kan även se bilder från trädgårdsresor och andra aktiviteter.
 

Klicka på ett namn eller en bild för att se bildspelen!
 

Anita
Helena och Gunnar
Ingela och Per
Owe

Maine och Hans

Borgarudden
Trädgårdsresa 2007

Sopplunch med föreläsning

Bilderna presenteras i ett program som öppnar i ett nytt fönster. Genom att klicka på den stora bilden kommer Du framåt i bildspelet. Bildraden upptill visar samtliga bilder som ingår i presentationen.

Ingela och Pers trädgård…
...på Stuggatan började ta form när barnen blivit så stora att gungan och sandlådan kunde tas bort. Dammen kom 2002 och tomten har sedan utökats med planteringar allt eftersom. Idag finns inte särskilt många lediga ytor över. I trädgården finns allt från grönsaker och fruktträd till liljor och klematis, buskar och alpiner samt många krukor.

Ingelas trädgård

Bilder från Maine och Hans trädgård

I Maine och Hans trädgård finns många suckulenter, fushior och liljor samt mycket annat smått och gott.

Borgaruddens planteringar
Trädgårdssällskapet fick 2003 en förfrågan av Norrfjärdens idrottsförening (NIF) om vi ville hjälpa till att planera och plantera några nya rabatter. NIF sköter campingen med många ideella krafter, så vi ställde upp för att försköna anläggningen.
   Grävning och plantering  skedde våren -03. En stor del av perennerna som planterades var skänkta av trädgårdsföreningens medlemmar, men det köptes även in perenner, buskar och träd. Vid anläggningen grävdes en bevattningsslang ner i jorden, detta har hjälpt till att planteringarna snabbt har tagit sig väldigt bra.
   Varje år i början av juni har en grupp från trädgårdssällskapet gjort en ordentlig rensning av planteringen, resten av tiden sköts den av NIF.

 

Sopplunch med föreläsning

 

Jag heter Owe Aidanpää, född i Tornedalen på 50-talet.1985 köpte vi villan på Backen-området i Piteå. Tomten på 914 m2 hade en gulnad gräsmatta, fyra pioner utmed husväggen, en rad med den vanligaste sorten av Ligularia, ett par risiga ölandstokar, samt en häck av lika risiga hansarosor. Pionerna står förresten kvar på samma ställe än idag! Redan första sommaren grävdes hansarosorna upp och ersattes med en häck av blåtry i stället. Planteringar, träd och en damm kom till med åren, men inte förrän efter en trädgårdsutbildning på Framnäs 97-98 började jag få mer struktur i mitt tänkande hur trädgården ska se ut. Jag fortsätter att verkställa idéer, ändrar och gör nytt, kasserar växter och byter till nya intressantare.

Helena och Gunnar
Vi började bygga vår trädgård 2001 och gårdsnamnet är Övre Back. Den del av gården som är trädgård är ca 3 600 m2 och innehåller större grupperingar, sten, torv, plattor och en damm. Färgsättningen är grundstenen i vår trädgård och därför finns det ofta många växter av samma sort. De flesta växter är tåliga för vårt klimat men några nya sorter provas varje år.

Anitas trädgård
Många av er som tittar i Anitas album kommer att känna igen er. Anita har nämligen genom åren tagit emot många, många besökare under Öppen trädgård. Välkommen på rundvandring!

 

Trädgårdsresan 11 augusti 2007

Trädgårdsresans första anhalt var hos Tyra och Lars-Erik i Byske. En liten villaträdgård med stort innehåll av blommor, träd och buskar.
 

Vi åkte vidare till Skellefteå och Stig, vars specialitet är klematis. Vi fick njuta av många fina  exemplar och fick tips hur man ska plantera och sköta om dem.

 
Hildegun och Jan-Erik visade oss sedan runt i sin trädgård. Här fanns många imponerande liljor.
 
På hemväg besökte vi Aino och Georg i Östanbäck. En fantastisk trädgård med många rum och härligt läge vid vattnet. Hela resan var verkligen lyckad och tips och idéer blev vi inte utan!